دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟
سرخط خبرها

سرطان‌ها؛ نخستین عامل مرگ زودرس در ایران | سرطان سینه ششمین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است

  • کد خبر: ۱۹۵۰۶۲
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۳
سرطان‌ها؛ نخستین عامل مرگ زودرس در ایران |  سرطان سینه ششمین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نزدیک به ۲۵۰ هزار ایرانی اکنون با سرطان زندگی می‌کنند،

به گزارش شهرآرانیوز، رضا ملک زاده استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر اظهار کرد: ۱۰ سرطان نخست شایع در ایران شامل سینه، پروستات، روده بزرگ، معده، ریه، مثانه، تیروئید، رحم، مغز و سیستم عصبی بوده و شایعترین آن‌ها در زنان ایرانی شامل سینه، روده بزرگ، تیروئید، معده، رحم، لوکمی، تخمدان، مغز و سیستم عصبی، ریه و مری است.

مرگ سالانه ۵۵ هزار ایرانی بر اثر سرطان/ سبک زندگی سالم در پیش بگیرید

وی افزود: اکنون میزان بروز سالانه سرطان در ایران (۱۶۹ در ۱۰۰ هزار نفر) کمتر از میانگین میزان بروز سالانه سرطان در دنیا (۲۰۱ در ۱۰۰ هزار نفر) است. بر اساس این آمار، همچنین میزان بروز سرطان در مردان و زنان ایرانی (۱۸۰ در ۱۰۰ هزار و ۱۶۰ در ۱۰۰ هزار) نسبت به میانگین جهانی (۲۲۲ در ۱۰۰ هزار و ۱۸۶ در ۱۰۰ هزار) کمتر است.

ملک زاده، افزایش آمار سرطان در ایران طی سال‌های گذشته و پیش بینی افزایش برای سال‌های آینده را متاثر از برقراری نظام ثبت سرطان که منجر به ثبت موارد بروز یافته با دقت بیشتر طی سال‌های اخیر بوده و نیز رشد جمعیت و پیری جمعیت همانند بسیاری از نقاط جهان دانست و تاکید کرد: سهم ۱۴ درصدی تشدید و توسعه عوامل خطر در افزایش سرطان‌ها طی سال‌های آینده نیز حایز اهمیت است.

رییس پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، موقعیت ایران در نقشه جهانی سرطان را در موقعیت «خطر متوسط» از نظر میزان بروز موارد جدید سرطان‌ها اعلام کرد.

سبک زندگی ناسالم شامل پرخوری، بی تحرکی و چاقی و اضافه وزن، عدم مصرف سبزیجات تازه و میوه طی پنج وعده در روز، مصرف سیگار، دخانیات، تریاک، الکل، قند و شیرینی ها، غذا‌های پرچرب، نمک زیاد، نوشیدنی‌های داغ، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و از عوامل اصلی بروز سرطان است

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که نزدیک به ۲۵۰ هزار ایرانی اکنون با سرطان زندگی می‌کنند، افزود: نزدیک به نیمی از سرطان‌ها قابل معالجه و نیمی دیگر قابل پیشگیری هستند.

رییس پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد ایران سرطان را پرهزینه‌ترین بیماری در ایران دانست و تصریح کرد: دو سوم بیماران مبتلا به سرطان گرفتار هزینه‌های کمرشکن سرطان می‌شوند.

ملک زاده مهمترین عوامل خطر بروز سرطان‌ها را سبک زندگی ناسالم شامل پرخوری، بی تحرکی و چاقی و اضافه وزن، عدم مصرف سبزیجات تازه و میوه طی پنج وعده در روز، مصرف سیگار، دخانیات، تریاک، الکل، قند و شیرینی ها، غذا‌های پرچرب، نمک زیاد، نوشیدنی‌های داغ، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و عوامل خطر دیگری شامل مصرف آب آشامیدنی غیربهداشتی، استفاده از سوخت‌های بیوزیستی در فضا‌های بسته، آلودگی هوا، عفونت‌ها شامل عفونت‌های جنسی، هپاتیت‌ها و سایر عفونت‌های سرطانزا و ... دانست.

محمداسماعیل اکبری سرطان شناس نیز در این زمینه گفت: براساس بررسی‌های انجام شده طی ۳۰ سال گذشته بالاترین سرطان در کشور در زنان سرطان سینه است؛ این سرطان با شیوع ۱۲ درصد بالاترین میزان شیوع سرطان را دارد که ۲۶ درصد سرطان زنان را تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه سرطان سینه ششمین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است، گفت: در ایران دومین علت مرگ، ناشی از سرطان در زنان است. اکنون مدیریت درمان بیماری سرطان در کشور مطلوب و نزدیک به استاندارد جهانی است و کمتر از ۳۰ درصد از بیماران مبتلا در هر سال فوت می‌کنند.

اکبری با اشاره به درمان خوب سرطان سینه در ایران به ویژه در بیماران جوان که سخت‌تر است، افزود: برای اولین بار بقای ۱۵ ساله بیماران را در کشور گزارش کردیم که مربوط به بررسی بیش از ۶ هزار بیمار طی ۳۰ سال است و این یک مدال افتخار برای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.

وی تصریح کرد: افتخار می‌کنیم که درمان بیماران زیر ۴۰ ساله‌ها نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و اکنون وضعیت درمانی در ایران نسبت به برخی کشور‌های اروپایی مطلوب‌تر است.

اکبری ادامه داد: تقریبا ۲۴ درصد از بیماران در کشور‌های اروپایی در مرحله صفر و یک بیماری قرار دارند، اما در ایران ۳۷ درصد فقط مربوط در مرحله سه بیماری هستند. در مرحله یک هیچ بیماری فوت نمی‌کند در مرحله ۲ حدود ۹۴ درصد بقا داریم و در مرحله سه نیز ۹۰ درصد بقا داریم که این آمار از بسیاری کشور‌های غربی بهتر است.

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مرگ زودرس در سرطان سینه گفت: با وجود اینکه سرطان سینه آمار بالایی دارد، اما مرگ زودرس کمی دارد. اگر نگاه جامعی به آن صورت گیرد و به مسایل اجتماعی آن توجه شود بی‌تردید وضعیت بهتری خواهیم داشت.

استفاده از هوش مصنوعی در درمان سرطان

همچنین مصطفی قانعی دبیر ستاد اقتصاد دانش بنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز چندی پیش در رویداد هوش مصنوعی و سلامت با محوریت دستیار هوشمند خودمراقبتی بیمار افزود: طبق توافق چهار جانبه معاونت علمی ریاست جمهوری، سازمان بیمه سلامت، سازمان برنامه و بودجه و معاونت درمان وزارت بهداشت با جلب مشارکت بیمه سلامت ایران در سرمایه‌گذاری به دانش بنیان‌هایی که در طرح‌های سلامت از جمله طرح استفاده از هوش مصنوعی در حوزه تشخیص سرطان حمایت می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این توافق در طرح آزمایشی سلامت الکترونیک در دو نوع بیماری سرطان ریه و سینه در قم پیاده‌سازی شده است، اظهار داشت: در این طرح آزمایشی، بیماران مبتلا به این دو نوع سرطان از سوی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی قم ایجاد می‌شود.

اردشیر قوام زاده آنکولوژیست نیز در این زمینه معتقد است: امروزه بسیاری از سرطان‌ها توسط دارو‌ها شناخته می‌شود و از طریق پیوند‌ها و سلول درمانی فرایند درمان نیز انجام می‌گیرد که در این موضوع با آمریکا و اروپا برابری می‌کنیم.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه درمان سرطان در کشور به درستی انجام می‌شود، اما سبک زندگی مردم نادرست است. مردم باید از خوراکی‌ها و امکانات طبیعی استفاده کنند و وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و بهداشت نیز باید استفاده از مواد شیمیایی برای مواد خوراکی را کنترل کنند.

قوام زاده تصریح کرد: اکنون شرکت‌های دارویی موفقیت‌های خوبی در زمینه تولید دارو‌های سرطان دارند و در مجلس تصویب شده است دارویی که در کشور تولید می‌شود از خارج وارد نشود، اما باید مسئولان روی بهبود کیفیت محصولات نظارت داشته باشند همچنین باید اجازه داده شود تا هر که می‌خواهد از خارج دارو خریداری کند تا برای درمان مجبور به سفر به کشور‌های خارجی نشود و ضرورت ندارد دارو‌های بی‌کیفیت تولید و به بازار عرضه شود.

به گفته قوام زاده، مردم باید برای پیشگیری از سرطان از مصرف مواد دخانی، الکل، فست و فود‌ها و هوای آلوده خودداری کنند و انجام مستمر فعالیت‌های ورزشی از جمله پیاده‌روی و ورزش‌های همگانی، کنترل وزن بدن که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان است پیروی کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->